Kánikula és zivatar egyszerre csap le az országra

2021.07.22. 06:10

Csütörtökön az ország nagy részén már száraz idő lesz, gyenge futó zápor csak néhol alakulhat ki. A friss reggelt követően a délutáni hőmérséklet 25 és 30 fok között alakul – olvasható az Időkép előrejelzésében.

Pénteken is sok lesz a napsütés, csupán a nyugati, délnyugati határ közelében alakulhat ki kisebb zápor, esetleg zivatar; a légmozgás nem lesz jelentős. Hajnalban 11–17, napközben 25–30 fokot mérhetünk.

Várható előrejelzés
Várható előrejelzés
Fotó: Időkép

Hétvégétől erős felmelegedés jön. Szombatig sehol sem kell hőségre számítani, a friss reggeleket kellemes, mérsékelten meleg nappalok követik. Szombattól egy nyugat-európai ciklon előoldalán délire-délnyugatira fordul az áramlás, mellyel ismét egyre melegebb légtömegek érkeznek. Az éjszakák a hétvégén még felfrissülést hoznak, napközben azonban egyre melegebb lesz:

szombaton 26–31, vasárnap már 28–33 fokot mérhetünk a legmelegebb délutáni órákban.

A napsütést inkább csak vasárnap a Dunántúlon és északon zavarhatják meg elszórt záporok, zivatarok. A jövő hét elején fokozódik a kánikula, főként az ország déli-délkeleti felén 35 fok fölé is emelkedhet a hőmérséklet.

Kiadták a figyelmeztetést

Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az egész országra riasztást adott ki: öt megyében hőség miatt figyelmeztetnek, országosan pedig zivatarra kell készülni. Mint írják, elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat. 

Figyelmeztető előrejelzés
Figyelmeztető előrejelzés
Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat


  • Tippek
  • Bankszámla