A szombati Pride miatt változik a közlekedés

2021.07.22. 17:55

Jelentős közlekedési változások várhatók szombaton a Budapest Pride felvonulás miatt. A korlátozások délután egy óra és fél hat között a Deák Ferenc tér, a Kiskörút, a Szabadság híd, a Szent Gellért rakpart és a Tabán útvonalon várhatók.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közleményében erre az időszakra a lezárások miatt a belvárosban közlekedőknek a kötöttpályás közösségi közlekedést, elsősorban az M1-es, M2-es és M4-es metrók, valamit a megszokottnál sűrűbben közlekedő a 4-es és 6-os villamosok igénybevételét javasolja.

Közúti közlekedési változások:

  • Délután egytől várhatóan négyig nem lehet behajtani a Bajcsy-Zsilinszky útra az Andrássy út és József Attila utca kereszteződésétől, majd tovább a Károly körútra, az Astoriáig.
  • Délután három és négy között  az indulás függvényében  előreláthatólag harminc percre lezárják a Károly Körút, a Kossuth Lajos utca, a Rákóczi út és a Múzeum körút csomópontját az Astoriánál.
  • Délután háromtól várhatóan fél ötig a Múzeum körútKálvin térVámház körútFővám térSzabadság híd szakaszra nem lehet behajtani.
  • Délután négytől előreláthatólag fél hatig lezárják a Szent Gellért rakpartot, a Döbrentei teret és a Krisztina körút egy szakaszát.

Közösségi közlekedési változások is várhatók, ezek az alábbi útvonalakat érintik:

  • Délután egy és fél öt között a Deák Ferenc térKároly körútAstoriaMúzeum körútKálvin térVámház körútFővám térSzabadság híd útvonalat lezárják.
  • A menet elhaladásának idejére az Astoria, Kálvin tér és Fővám tér csomópontokat zárják le.
  • Délután négy és fél hat között a Szent Gellért rakpart, a Döbrentei tér és a Krisztina körút kerül lezárás alá.

Azt tanácsolják az utasoknak, hogy mindenképpen tájékozódjanak előzetesen a BKK honlapján, vagy használják a BKK Futár alkalmazást, amely valós idejű járatinformációkat közöl.