Elloptak egy egész hidat

2021.07.22. 16:24

Látszik, hogy az építőanyagárak rekordokat döntenek, a tolvajok is egyre inkább ilyenekre specializálják magukat. Most éppen egy sándorfalvai hidat tüntettek el teljes egészében.

Az elkövető, aki valószínűleg teherautóval hajtott be, azzal kezdte a munkát, hogy a híd korlátai közé be­­illesztett egy deszkát, hogy a főút felől takarásban legyen. Hogy a szúnyogok se zavarják, egy fémhordóban tüzelt munka közben. Miután kicsavarozta a helyükről, félbe fűrészelte a pallókat, hogy utánfutón szállítható méretűek legyenek, és bedobálta a csatornába. Valószínűleg az volt az elképzelése, hogy leúsztatja, és egy másik helyszínen kiszedi 

– idézte fel a történteket Enyingi János a Délmagyarnak. A gulyás végül maga halászta ki a vízből a megtalált faanyagot, de hogy mennyi hiányozhat belőle, csak akkor derül ki, ha az egész kiszárad, és megpróbálják belőle ismét összeépíteni a hidat.

A lap szerint a kár így is több százezer forintra rúg.  Annyi bizonyos, hogy őszre ismét állnia kell a hídnak, akkor ugyanis a szürke marhák már arra fognak legelni.