Retró aratást rendeztek Vas megyében

2021.07.23. 10:45
A 70-es és 80-as éveket megidéző betakarítást csütörtök délután korabeli keletnémet gépparkkal végezték Nemesbőd község határában.

Az alkalomhoz illően öltözve, apró kockás ingben érkezik Dénes bácsi a Nemesbőd határában található búzatáblához, amelynek szélén egy kék Trabant és egy zöld Lada parkol. Utóbbival jött a tsz-elnök, előbbivel a terület tulajdonosa. A német gyártmányú kombájnok és pótkocsis teherautók már aratásra készen állnak, a vizet hordó fiú kancsójába pedig betöltve a hideg szomjoltó – írja helyszíni riportjában a Vas megyei hírportál.

Azt mesélik a faluban, hogy a fürge Dénes bácsi két nappal korábban még éppen csak baktatott, de most úgy ugrik fel az IFA-ra a volán mögé, hogy bármelyik negyvenéves megirigyelné. Az arcára kiül a boldogság, a keze és a lába önálló életre kel: a motor felbőg, az olajszag száll.

Beröffentette a rettenetet – jegyzi meg valaki.

Simon Tihamér, a retró aratás ötletgazdája azt mondja: mindenkinek van valami hobbija, neki éppenséggel az, hogy olyan NDK-s, korabeli járműveket gyűjt, amilyeneken felnőtt. Elárulja, hogy 35 darab IFA-ja van, és mostanra összegyűlt az aratáshoz szükséges eszközpark is, ezért ötlötte ki, hogy közelgő születésnapja alkalmából meglepi Dénes bácsit, aki mellett a gyermekkorát töltötte a mezőn, az emlékezetes keletnémet teherautón zötykölődve.