Autós üldözés volt Zalában, öten menekültek a kocsiban

2021.07.23. 17:31
A bíróság letartóztatott egy büntetett előéletű férfit, akit több mint félórás autós üldözés után fogtak el még kedden a zalaegerszegi rendőrök – tájékoztatta a Zalaegerszegi Törvényszék az MTI-t.

Vándor Virág, a törvényszék szóvivője elmondta: a Zalaegerszegi Járásbírság nyomozási bírája 30 napra rendelte el a gyanúsított letartóztatását a bűnismétlés veszélye miatt. A végzés nem jogerős, a gyanúsított és védője fellebbezett az ellen. 

A rendőrség korábbi közlése szerint a járőrök kedd délután közlekedési szabálysértés miatt akartak ellenőrizni egy személyautót és utasait a zalaegerszegi Balatoni úti felüljárón.

A jármű vezetője azonban a rendőri jelzést figyelmen kívül hagyva gyorsított, és menekülni kezdett, ismét több közlekedési szabályt megsértve.

A rendőrök csaknem 30 kilométerrel távolabb, Zalaköszvényes külterületén tudták megállítani a menekülő autóst.Az igazoltatáskor kiderült, hogy

a sofőr eltiltás hatálya alatt vezetett, Emiatt ellene büntetőeljárás indult, utasaival szemben pedig egyéb bűncselekmény miatt indult eljárás.

A gépjárműben összesen öten voltak, négy felnőtt és egy gyerek – közölte a törvényszék.   • Hírek
  • Megtakarítás