Gyurcsány Ferenc leruccant a Balatonra, félmilliós számlát csinált

2021.07.23. 09:42

A Balaton-parti élet és a nyaralás anyagi nehézségeiről tett közzé videót Gyurcsány Ferenc a Facebookon, miután előző nap a népszavazási bejelentés után megüzente Orbán Viktornak, hogy szórakozzon a felmenőivel.

A Demokratikus Koalíció elnöke azt saccolta meg, nagyjából mennyibe kerül egy négyfős család egyheti nyaralása a Balatonnál. Arra az eredményre jutott, hogy vastagon fog a ceruza. 

Siófokra és Balatonszemesre elautózva Gyurcsány Ferenc úgy számolt, hogy a nyaralás nem kevesebb mint félmillió forintba fáj egy családnak. Ez úgy jött ki, hogy a szállásra 200 ezret, az utazásra 15 ezret tippelt, majd hozzászámolt reggelit, ebédet és vacsorát (mindhárom étkezést a helyi vendéglátóipari egységekben), valamint egy közös lángosozást és fagyizást naponta. Így az elfogyasztott összeg napi 42 400 forintra jött ki a DK elnökének, ami héttel beszorozva 296 800 forint. 

Ezt hozzáadva 511 800 forint lett a becsült összköltsége a kiruccanásnak.

A Balaton nagyon sokaknak luxus lett – állapította meg a politikus. Egyben kilátásba helyezte, hogy jövőre, egy esetleges kormányváltást követően ez meg fog változni.