Több mint 26 millióval rövidítette meg szeretőjét

2021.07.23. 12:46

Egy kaposvári férfi éveken keresztül kért, majd zsarolt ki pénzt a szeretőjétől. Közel 26 millió forintot szerzett meg tőle – közölte a Somogy Megyei Főügyészség.

Az 50 éves férfi egy üzleti vállalkozás révén ismerkedett meg a nővel, akivel bizalmi viszonyt alakított ki. Egy új bizniszhez előbb másfél millió forintot kért tőle, de ez nem volt neki elég. Néhány hónappal később azzal a valótlan sztorival állt elő, hogy a cégük egy olyan külföldivel íratott pályázatot, aki közben bűncselekményt követett el, ezért fejenként 10 millió forintot kell fizetniük.

A nő bízott a férfiban, ezért megtakarításaiból és banki kölcsönökből hét és fél millió forint készpénzt adott át neki. A férfi felajánlotta, hogy a maradék részt megelőlegezi, amit úgy törleszthet, hogy lakást bérel számára Kaposváron. A nő fizetett is, 2015 és 2019 között állta a lakbért.

A férfi a kitalált történetet később továbbfűzte, és azzal az indokkal zsarolt ki újabb összegeket a nőtől, hogy a pályázatírót kiengedték a börtönből, új életet akar kezdeni, ezért kell neki további 10 millió forintot fizetnie, különben a behajtók bántani fogják családját. A megfélemlített nő elhitte az állításokat, újabb és újabb pénzösszegeket adott át a férfinak, amíg 2019 nyarán rá nem jött, hogy becsapták. Addigra a szeretője 26 és fél millió forinttal károsította meg.

Az ügyészség súlyos fenyegetéssel, folytatólagosan elkövetett zsarolás és jelentős kárt okozó csalás miatt emelt vádat a férfi ellen. A bíróságnak indítványozták, hogy ha a csaló az előkészítő ülésen beismerő vallomást tesz, ítéljék hat év börtönbüntetésre.