Félmaratont és futófesztivált tartanak szombat este

2021.07.23. 08:13

Forgalomkorlátozásokra kell számítani szombat este Budapesten a 27. K&H Mozdulj! félmaraton és futófesztivál miatt. A változásokra a Városliget környékén kell számítani este háromnegyed hat és este tizenegy óra között.

A Budapesti Közlekedési Központ tájékoztatása szerint ebben az időszakban lezárják a Dózsa György utat a Damjanich utca és a Szondi utca között, valamint az Andrássy utat a Hősök tere és az Izabella utca között, illetve nem lehet majd behajtani a Városligetbe a Kós Károly sétányra és Zichy Mihály útra.

Változások lesznek a közösségi közlekedésben is:

  • A 20E busz módosított útvonalon, az Ajtósi Dürer soron és a Hungária körúton jár, a Hősök terét nem érinti, viszont megáll az Ötvenhatosok terénél és a Kacsóh Pongrác útnál.
  • A 30-as, a 30A és a 230-as buszok az Ajtósi Dürer sor–Hermina út–Állatkerti körút útvonalon járnak, nem érintik a Dembinszky utca, a Damjanich utca–Dózsa György út, a Benczúr utca és a Hősök tere M megállókat, viszont a terelő útvonalon megállnak a 72M és 74-es trolibuszok megállóiban.
  • A 75-ös trolibuszok a Dózsa György út helyett a Hermina út–Állatkerti körút útvonalon járnak, a Zichy Géza utca és a Hősök tere közötti megállókat nem érintik, viszont a terelő útvonalon megállnak a 72M és 74-es trolibuszok megállóiban.
  • A 105-ös és 178-as buszok az Andrássy út helyett a Podmaniczky utcán és a Bajcsy-Zsilinszky úton át közlekednek, nem érintik a Hősök tere M és a Bajcsy-Zsilinszky út M közötti megállókat, viszont a terelő útvonalon megállnak a 72M trolibusz megállóiban.
  • Az M1-es metró szerelvényei a Mexikói út irányában a Hősök tere állomáson megállás nélkül áthaladnak.
  • A 70-es trolibuszok módosított útvonalon, az Ajtósi Dürer soron közlekednek, nem érintik a Dvořák sétány és az Olof Palme sétány megállókat.

Ugyancsak szombaton rendezik meg a Budapest Pride felvonulást, ami miatt szintén változik a forgalmi rend.