Kudlik Júlia tudja, mi a lámpaláz

2021.07.23. 07:21

Televíziós munkát ma már nem vállal Kudlik Júlia, de két lemezt is készített Szvorák Katalin népdalénekessel. Később a Pázmány Péter Katolikus Egyetemre ment teológiát tanulni, és úgy érzi, megtalálta, amit keresett. A magyar televíziózás egykori meghatározó alakja erről a Magyar Krónikának beszélt. 

A teológiai képzésre az interneten keresztül bukkant rá. A felvételin kiderült, hogy már túl van a korhatáron, ezért írt egy levelet a dékánnak. Később óralátogató hallgató lett. A korábbi bemondó hozzátette: egy pillanatig sem érezte úgy, hogy a személye miatt máshogy bánnának vele.

Kudlik Júlia azt is elárulta, hogy mit tanult a teológián. Szerinte a Bibliában „minden benne van, amit az életről tudni kell”. A képzésen inkább a tudást kereste. Elmondása szerint ma sincs olyan nap, amikor ne olvasná el reggeli után a liturgikus naptár szerint kijelölt szentírási részeket.

Kudlik Júlia felidézte: először rácsodálkozott, hogy rábízták az első Táncdalfesztivál műsorvezetését, de úgy érezte: 

butaság lenne nem megtenni mindent azért, hogy meg is feleljen. 

Azt is megjegyezte, hogy a tévében nem igazán volt lámpaláza, pedig pontosan tudja, mi az. Szerinte jól kell nézni a kamerába ahhoz, hogy a néző azt érezze, hogy személy szerint hozzá beszél.

Kudlik Júlia úgy érzi, hogy sikerült megvalósítania a „szép megöregedést”. Hozzátette: „az idő a bőrt ráncossá teszi, az érdeklődés hiánya viszont a lelket teszi ráncossá”.