Kibillenthetetlen Farkas Flórián a Lungo Drom éléről

2021.07.24. 18:42 Módosítva: 2021.07.24. 18:51

Ismét a fideszes Farkas Flóriánt választotta meg a „Lungo Drom” Országos Cigány Érdekvédelmi és Polgári Szövetség elnökének a szervezet kongresszusa – közölte a cigány érdekvédelmi tömörülés szombaton az MTI-vel.

A közlemény szerint a küldöttek ellenszavazat és tartózkodás nélkül, egyhangúlag választották meg újabb öt évre elnöknek Farkas Flóriánt. A szövetség politikai struktúráját a jövőben szervesen kiegészíti egy elnöki koordinációs testület – tették hozzá.

Közölték, a Lungo Drom elkötelezett a kormány politikája mellett. A Fidesz stratégiai szövetségeseként, a magyarországi cigányság boldogulásához szükséges feltételek megteremtése elsődleges eszközének továbbra is a kormány társadalmi felzárkózás programjának folytatását tekintik, értékeik megvédésének garanciáját továbbra is a Fidesz-KDNP pártszövetség kormányzásában látják – írták.

A szervezet közölte, a baloldal a 2010 előtti állapotok visszaállítására törekszik. Szerintük a hátrányos helyzetűeket megalázó nyomorba taszítanák, a tisztességes megélhetést biztosító munka helyett az ország eladósodásával szeretnék a hatalmat megszerezni, feladnák az ország szuverenitását és veszélyeztetnék a magyarság, így a cigányság jövőjét egyaránt, az újabb és újabb, külföldről diktált és szervezett migrációs hullámmal még nagyobb egészségügyi kockázatnak és súlyos társadalmi feszültségnek tennék ki az országot és annak polgárait.

A Lungo Drom meg fogja akadályozni a baloldal előretörését, választási sikerét. Minden eszközzel fel kell lépnünk a bevándorláspárti törekvések ellen és a jóléti társadalmunk megőrzése érdekében!

 – írták.

Mint közölték, a kongresszus tárgyalta a gyermekvédelem és a migráció kérdését is. Azt írták, elfogadhatatlannak tartják, hogy Brüsszel Magyarországra akarja erőltetni a liberális ideológiáját, és támogatják a gyermekvédelmi népszavazást. Hozzátették, a Lungo Drom megtesz mindent annak érdekében, hogy a cigányok minél nagyobb számban vegyenek részt a népszavazáson. 

A kongresszus a kormány családpolitikáját méltatva megerősítette a tömeges illegális migrációval kapcsolatos korábbi elutasító határozatát is – közölték.

A Farkas Flórián nevével fémjelzett, a romák felzárkóztatását célzó Híd a munka világába programot illetően egyébként évek óta meglehetősen bonyolult nyomozás zajlik különösen nagy kárt okozó költségvetési csalás gyanúja miatt. A héten számolt be az Index arról, hogy az ügyészségnek öt év sem volt elegendő, hogy elvégezze a szükséges vizsgálatokat a bűnügyben. Az ügyet az Európai Unió csalás elleni hivatala, az OLAF is vizsgálta korábban.