Hosszú a várakozás Röszkénél és Tompánál

2021.07.24. 08:53 Módosítva: 2021.07.24. 12:56

A dinamikusan megnövekedett forgalom miatt hosszabb várakozási időre kell számítani a Röszke autópálya határátkelőhelyen a reggeli óráktól – közölte a rendőrség. Az utazóknak azt javasolják, hogy Szerbia felé Tiszasziget, illetve Ásotthalom közúti határátkelőhelyek felé kerülhetnek.

A rendőrség tájékoztatása szerint a tompai határátkelőhelyen a kilépő személyforgalomban hajnaltól 180 perc a várakozási idő a nagy forgalom miatt. A Szerbiába utazóknak a bácsalmási és a hercegszántói határátkelőhelyet ajánlják.

A torlódás 10 óra után hatvan percre csökkent – tett közzé frissítést a rendőrség.

A határátkelőhelyek nyitva tartásáról és a valószínű várakozási időkről a rendőrségi oldal  Határinfó  rovatában, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével tájékozódhatnak az utazók.

A rendőrség kéri, hogy indulás előtt mindenki ellenőrizze az úti okmányai meglétét, a gépkocsi műszaki állapotát, vegyenek magukhoz elegendő mennyiségű folyadékot, és amennyiben szükséges, ne felejtsék otthon gyógyszereiket. Ha rendőri segítségre van szükségük, hívják a 112-es segélyhívót.