Megint jelentkezett Anonymus, szerinte jó nyomon járnak az újságírók

2021.07.26. 06:44

Ismét jelentkezett Anonymous: megerősítette, hogy a Momentum politikusára, Cseh Katalinra utalt korábbi videóiban – írja a bennfentes.net. Ezúttal nem motoros futárral érkezett az újabb videó, hanem névtelen e-mailt kapott a szerkesztőség, amiben egy link volt elhelyezve, amely az új videóra mutatott.

Az álarcos azt állítja, a pályázati anyagokat átnézve újabb részletekre bukkanhatnak az érdeklődők, és megerősítette, hogy a Momentum politikusára, Cseh Katalinra utalt korábbi videójában.

Utalt arra is, hogy volt már, aki közel járt ahhoz, hogy rájöjjön, miért nevezte első videójában kétszínűnek a politikust.

Korábban az Index is beszámolt arról, hogy valaki két videót is eljuttatott a portálhoz, amelyben azt ígérte, hogy egy milliárdokat összeszedő, „kettős játékot űző” politikust buktat le. 

Az álarcos a második videójában elárulta, hogy  4,5 milliárd forint európai uniós támogatást és 300 millió forintnyi állami közbeszerzést nyert „egy politikus cége és haveri cégek”. A portál ezután a palyazat.gov.hu oldalon keresgélt, hogy kiről szólhat vajon az Anonymous-videó, majd a célkeresztbe a Momentumos Cseh Katalint állították.