Itt a titkos bizalmi szavazás eredménye: Lázár János marad a teniszszövetség élén

2021.07.26. 13:20

Lázár János folytatja a tavaly megkezdett munkát a Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) elnöki posztján.

 Az MTSZ hétfői rendkívüli közgyűlésén bizalmi szavazásokra került sor az elnökről és az elnökségről. Ennek felvezetéseként a sportvezető kifejtette, 2020-ban négy évre szóló mandátumot kapott, ám titkos bizalmi szavazást kezdeményez a tagság részéről annak érdekében, hogy megkapja a megerősítést a folytatáshoz.

Lázár János kiemelte, hogy a még zajló eljárásokkal együtt a szövetség pénzügyi konszolidációja nagy részben megtörtént, így a vezetőség rátérhet a szakmai munkára. Ennek kapcsán közölte, hogy a 17 kiemelt sportág egyikeként az MTSZ évi ötszázmillió forintos állami támogatásban részesül, ám a radikális előrelépéshez ez nem elég.

Kiegészítésként ezért a vezetőség mintegy nyolcszázmilliós kormánytámogatást igényel a szakmai fejlesztésre, ennek részeként pedig a tervezett Körmöczy-programra. Az így keletkezett 1,3 milliárdos összeghez társul még száz-kétszázmillió forintnyi piaci forrás, amelyet a versenyek finanszírozására fordítanak. Az elnök szerint így már lehetőség nyílik arra, hogy „tíz év múlva máshol tartsunk, mint most”.

Ezt követte a voksolás, amelynek során Lázár János 117 igen szavazatot kapott, egy-egy nemmel és tartózkodással. A másik szavazólap összesítése alapján az elnökség 62 igen mellett 49 nem és 9 tartózkodó szavazatban részesült.

Az MTSZ tavaly július óta, a pénzügyi konszolidáció jegyében 3,9 milliárd forintot kapott a felhalmozott adósságok rendezésére, és ebből márciusig 1,7 milliárdot már kifizetett a játékosoknak, edzőknek, kluboknak és versenyszervezőknek – írja az MTI.

A közgyűlés végén a küldöttek megszavazták a szakmai fejlesztésről szóló programot is.  • Hírek
  • Megtakarítás