„A Jóisten miért nem tudott vigyázni?” – Megszólalt a Balatonba fulladt gyerekek nagyanyja

2021.07.27. 19:37

A 13 éves Zoltánt és a 17 éves Tamást gyászolja a jászberényi család. A fiúk a családjukkal a Balatonnál, Fonyódon nyaraltak, és vasárnap gumimatraccal mentek a vízbe a szabadstrandon. Hogy pontosan mi történt velük, a mai napig nem lehet tudni, csak annyit, hogy egy SUP-pal közlekedő férfi előbb az üres matracot, majd a kisebbik fiú testét vette észre. 

Zoltán testét kiemelte a vízből, és a partra sietett vele. A gyermeket többen is próbálták újraéleszteni, sikertelenül. Az RTL Klub Híradójának ma sikerült megszólaltatnia a fiúk nagyanyját. 

Nem tudok mit mondani. A Jóisten miért nem tudott rá vigyázni? Miért vitte el ezt a két gyönyörűt? Istenem. Erről nem tudom, hogy ki tehet, ki nem tehet, nem tudom

– mondta sírva a kameráknak. Az idősebbik fiú holttestét egy búvár találta meg este hét óra körül. Édesapja korábban azt mondta, négyen mentek a vízbe, ő a lányával játszott, a fiúk pedig odébb mentek a matraccal. Bár nem versenyszerűen úsztak, de tudtak úszni. Ő arra gyanakszik, hogy felhevült testtel csúszhattak a vízbe.

A fiúkat az egész utca gyászolja Jászberényben. A család szomszédja arról beszélt, hogy rendes, dolgos gyerekek voltak. 

Idén eddig tizenhárman fulladtak a Balatonba, többen, mint tavaly egész évben. A vízirendőrök szerint az életveszélyes helyzetek egy része abból adódik, ha valaki felhevült testtel, hirtelen a hűvös vízbe merül.