Feljelentette a TEK-et a dühös anya, akinek a fia fegyverrel fenyegette a ház lakóit

2021.07.27. 20:55

Feljelentette a Terrorelhárítási Központot (TEK) az a nő, akinek fia a hatóságok szerint gázriasztó fegyverrel fenyegette a lakókat néhány hete egy budapesti társasházban – közölte az RTL Klub Híradó.

A 42 éves férfira a TEK kommandósai csaptak le még júniusban, miután a rendőrök elől bezárkózott lakásába, akiknek többszöri felszólításra sem adta meg magát, helyette inkább a rendőrökre is ráfogta fegyverét. A kommandósok gumi- és babzsáklövedékes fegyverrel is lőttek rá, amelynek következtében életveszélyesen megsérült, kétszer újra kellett éleszteni és egy hónapig kómában volt.

A gyanúsított anyja szerint fia korábban pszichológiát tanult, ám évek óta paranoid skizofréniával küzd. Orvos is kezelte, de fél éve nem szedte a gyógyszereit és orvoshoz sem volt hajlandó menni, ez idézhette elő az esetet.

Az anya szerint fiánál nem gázfegyver volt, hanem légpisztoly, s valójában nem akart bántani, vagy megölni senkit. Úgy tudja, fia három nappal korábban egy budakeszi fodrászüzletben is hadonászhatott a fegyverrel, ám kihallgatását követően akkor elengedték, s nem vitték a pszichiátriára.

A rendőrség tagadta, hogy hibáztak volna, az ügyészségen pedig a társasházi ügyet követően fegyveresen elkövetett, hivatalos személy elleni erőszak gyanúja miatt indult a férfi ellen eljárás. A család szerint azonban túlkapás történt, így anyja feljelentést tett a TEK ellen. Az ügyészség ebben az ügyben külön eljárást indított hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás bűntettének gyanúja miatt.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport