Megvan a harmadik oltás eljárásrendje, a kormány jóváhagyására vár

2021.07.27. 09:30

A harmadik oltás eljárásrendjét egy szakmai grémium már kidolgozta – írja a Népszava. Elküldték az operatív törzsnek, és a kormánynak is jóvá kell hagynia. Ezt a humántárca közölte hétfő este.

Azt nem jelezték, hogy mi áll az oltási rendben, és miért a kormány dönt egy szakmai protokollról.

Kapcsolódó

A magyarok ötöde azonnal kérné a harmadik oltást

A beoltottak többsége viszont még az idén beadatná magának.

A Népszava úgy tudja, több orvosnak már azelőtt rendelnie kellett vakcinát, hogy tudta volna, kinek és mi alapján kell választania. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye szerint a harmadik oltás beadásának eljárásrendjét a Nemzeti Népegészségügyi Központ, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet, a Dél-pesti Centrumkórház, az Országos Korányi és Pulmonológiai Intézet szakmai vezetői, virológusai, a Szakmai Kollégiumi Tagozat képviselői egyöntetűen határozták meg.

Orbán Viktor miniszterelnök másfél hete jelentette be, hogy a kormány lehetővé teszi a koronavírus elleni harmadik oltás felvételét augusztus 1-jétől. A lap információi szerint a betegek az elektronikus szolgáltatási tér időpontfoglaló rendszerén keresztül jelentkezhetnek majd az oltásért. Erről még nem jelent meg tájékoztató.