Dömötör Csaba: Milyen jó, hogy lehet tüntetni!

2021.07.28. 09:47
A jogsértő megfigyelések miatt ellenzéki képviselők az Orbán-kormány azonnali lemondását követelték a Fidesz Lendvay utcai székháza előtt tartott hétfő esti tüntetésen. A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerint a demonstráció nem váltott ki túl nagy érdeklődést.

A követelés nem érintette érzékenyen a kormány képviselőit, hiszen választási év közeledik és azt látni, hogy különböző ügyekben demonstrálnak a baloldali pártok – nyilatkozta Dömötör Csaba a Hír TV-nek.

Milyen jó, hogy lehet tüntetni Magyarországon, ami azt bizonyítja, hogy mégiscsak túl vagyunk a harmadik hullámon, ami az oltási programnak köszönhető, most pedig az a feladat, hogy egy esetleges következő hullám minket felkészülten érjen

– tette hozzá.

A demonstrációra reagálva különösen furcsának nevezte az államtitkár, hogy most azok próbálják felelősségre vonni a kormányt, „akik annak idején külföldi titkosszolgálatokat hoztak be”, illetve arra is volt példa, hogy az akkori kormány maffiózókkal egyeztessen fideszes politikusok lehallgatására.

Cseh Katalin ügye: Megáll az ész!

A momentumos EP-képviselő, Cseh Katalin egyre dagadó botránya is szóba került. Dömötör Csaba emlékeztetett, hogy az ellenzéki politikusokban az elmúlt években megszilárdult egy elképzelés, miszerint aki uniós forrásokkal kapcsolatos megbízást kap, az gyakorlatilag lop. Erre kiderül, hogy az egyik meghatározó politikusuk óriási nagyságrendben kapott megrendelést, amikor még cégvezető volt.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára arra is felhívta a figyelmet, hogy – amennyiben helytállóak a sajtóhírek – Cseh Katalin cége az egyik pályázatban éppen az olimpiai pályázatra hivatkozott, miközben pártja, a Momentum gyakorlatilag úgy született, hogy a Magyarországon megrendezendő olimpia ellen kampányolt.

Megáll az ész! – összegezte Dömötör Csaba.