Iskolakezdésig nem tudjuk meg, hány diák igényelne védőoltást

2021.07.28. 20:50 Módosítva: 2021.07.28. 20:53

Rövid időn belül ugrott a terv: mégsem kell az iskolavezetőknek felmérniük, hogy oktatási intézményeikben hány szülő igényelné 12-18 éves gyermekeinek a Pfizer amerikai gyógyszercég védőoltását. 

Pedig a hét elején még arról volt szó a kormányzati utasításban, hogy az augusztus 30-31-re tervezett oltási napokig záros határidőn belül, augusztus elejéig történjen meg az összesítés. Emellett az iskolaorvosokkal való egyeztetésnek, valamint a szülői hozzájáruló nyilatkozatok beszerzésnek a terhe is az iskolavezetők és osztályfőnökök vállát nyomta volna.

Mindenre tehát egy hét állt volna rendelkezésre. 

Horváth Péter iskolaigazgató, a Nemzeti Pedagógus Kar (NPK) elnöke szerint nem is baj, hogy a korábbi utasítás tárgytalanná vált. Szerinte az eredeti elképzelés életszerűtlen, szinte teljesen kivitelezhetetlen lett volna a nyári szünet kellős közepén.

Népszava írása szerint az NPK vezetője a tervezett oltási napot időpontját sem tartja jó ötletnek, mivel a legtöbb intézményben tanévnyitót tartanak. Hozzátette: a kormány nem egyeztetett az NPK-val. 

Az egyelőre nem világos, hogy ha az igényfelmérést elhalasztják, csúszik-e a 12-18 évesek oltása is.   • Hírek
  • Személyi kölcsön