Indul az időpontfoglalás a harmadik oltásra

2021.07.29. 09:13

A háziorvosoknál vagy az EESZT honlapján foglalhatnak időpontot a harmadik oltásra, akik már legalább négy hónapja megkapták a második oltást − olvasható a kormány közösségi oldalán.

A koronavírusról tájékoztató oldal szerint a harmadik oltás az új, agresszív vírusmutánsok megjelenése miatt indokolt, az erről szóló eljárásrendet az egészségügyi szakmai szervezetek dolgozták ki.

Az oltás felvétele augusztus 1-jétől lehetséges, melyet elsősorban az időseknek, krónikus betegségben szenvedőknek, legyengült immunrendszerű betegeknek ajánlanak.

Az átoltottság növelése érdekében a még be nem oltott időseket személyesen is fel fogják keresni a háziorvosok, orvostanhallgatók segítségével.

Az oltás beadása megtörténhet a háziorvosi rendelőben vagy az idős otthonában is.

Müller Cecília országos tiszti főorvos elmondta, hogy a harmadik oltás fajtájáról minden esetben az oltó orvos dönt majd. Azonban az ajánlás szerint az, aki első két oltásnak vektorvakcinát kapott, az elölt vírust tartalmazó vagy mRNS-vakcinát kaphat emlékeztetőül, és fordítva, de az is lehetséges, hogy valaki ugyanazt az oltást kapja harmadikként, mint amilyennel az alapimmunizálása történt.  • Hírek
  • Bankszámla