Áll a kocsisor a szerb-magyar határon

2021.07.29. 20:29

A Határfigyelők - Horgos, Gyála, Királyhalom/Röszke, Tiszasziget, Ásotthalom zárt Facebook-csoportban jelezték, hogy összefüggő kocsisorok alakultak ki a magyarországi és a szerbiai oldal között.

Egyébiránt a magyar rendőrség hivatalos honlapján szereplő információk szerint a Tompa-Kelebia határszakaszon mindkét irányban egy órányi a várakozási idő. A rendőrségi honlapon azonban figyelmeztetnek, hogy az információ tájékoztató jellegű, a tényleges állapot eltérhet.

Olybá tűnik, hogy most is így van. A fenti olvasói fotó tanúsága szerint a várakozási idő hosszabb.

az utazók készüljenek elegendő élelemmel, ivóvízzel és akár játékokkal a kisgyermekeknek.

A Magyarországra beutazásra (tehát akik Szerbiából érkeznek) személyautó forgalomban az autópályán a Horgos (1) - Röszke (1) határátlépőnél a rendőrségi tájékoztató szerint 3 órát várakoznak, míg a másik irányba „csupán″ 1 órát.

 A Röszke 2 - Horgos 2 az autópálya melletti, közúti, reggel 7 és este 7 között nyitva tartó határátlépőnél a magyar rendőrségi előrejelzés szerint mindkét irányba egy óra az előrelátható várakozási idő. 

A szerb belügyminisztérium honlapján valós idejű felvételen nyomon követhetők az országhatárokon araszoló kocsisorok.  • Hírek
  • Személyi kölcsön