Gyurcsányt akarta megbuktatni, most együtt kampányol a DK elnökével a jobbikos jelölt

2021.07.30. 10:21

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke Tóth Péter jobbikos jelölt mellett kampányolt az előválasztásra Szegeden – írja a Magyar Nemzet

A Jobbik Csongrád-Csanád megyei elnöke Facebook-oldalán tette közzé Gyurcsánnyal közös fotóját. Bejegyzésében azt írta:

Köszönöm a szegedi baloldali szavazók bizalmát és Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnökének támogatását. Együtt, összefogással legyőzzük az Orbán-rezsimet Szegeden és a Homokhátságon is!

A „Gyurcsány Ferenccel egy pult mögött” című bejegyzés nem egészen fél órával azután került ki a felületre, hogy a jobboldali politikus arról írt, „a migrációval visszatért a szervezett bűnözés a városunkba”.

Tóth Péter Wikipédia-oldala szerint „a 2006-os események részét képező szegedi utcai megmozdulások egyik fő szervezője volt”, amelyek célja az volt, hogy megbuktassa az akkori miniszterelnököt. A kormányfői tisztséget akkor Gyurcsány Ferenc látta el.

A politikus a 2007-ben megalakult Magyar Gárda alapító tagja, majd megyei szervezője. 2013-ban a „cigánysággal való együttélés problematikájának vizsgálatára a Jobbik szegedi szervezetén belül létrehozta az Élettér Munkacsoportot, és kezdeményezte az Életünk tere Egyesület megalakítását”. Még akkor szúrta ki a 444 a Prezi honlapján azóta is elérhető prezentációját, amely az egyesület céljait és ideológiai hátterét világítja meg. 

A dokumentum kifejti a vészkorszak alatt a holokauszt hátteréül szolgáló szociáldarwinizmus hátterét, a szervezet céljai között pedig olyanokat sorol fel, mint a „cigányság visszaszorítása Szegeden”, valamint „a cigányság által elfoglalt terek visszaszerzése (városrészek, társasházak, parkok...)”.

Tóth Péter előszeretettel használt posztjaiban „nácik által is használt fogalmakat” – derül ki a 24.hu 2014-es összefoglalójából, amely szerint „szélsőséges tartalmak tömkelegét” tette közzé a közösségi médiában. Akkor a melegfelvonulásról azt látta jónak megjegyezni, hogy

a végsőkig harcolunk a liberális söpredék és a genetikai hulladékok ellen.