Ellenőrizték az aquaparkokat és a táborokat

2021.07.30. 12:43

A kormányhivatalok munkatársai idén nyáron 173 aquaparkban, strandon vizsgálták a vízicsúszdák, vízi ösvények, kötélpályák, vízi ugrálóvárak, vízi biciklik és vízi dodzsemek üzemeltetési körülményeit − adta hírül az MTI. A dokumentációk és adattáblák a 945 ellenőrzött eszköz 13 százalékánál nem feleltek meg teljes körűen az előírásoknak.

A hatóság 17 helyszínen 51 berendezés üzemeltetését tiltotta meg ideiglenesen, a hiányosságok pótlása után ezek közül négy helyszínen 18 eszköz már újra működhet. A szakemberek idén kevesebb jogsértést találtak, mint tavaly. A fővárosban és hét megyében a berendezések biztonságosságát igazoló dokumentumok és az igénybe vevők informálását szolgáló adattáblák kivétel nélkül rendben voltak.

Július közepéig országszerte 37 kalandparkban összesen 163 eszköz ellenőrzése történt meg. A szezon végéig folytatódó vizsgálat részeredménye szerint a kötélpályák, kötélcsúszdák, függőhidak és mászófalak 11 százaléka nem felelt meg az előírásoknak. A lejárt megfelelőségi tanúsítványok miatt öt kalandparkban hét pálya használatát tiltották meg átmenetileg, teljes kalandparkot idén sem kellett bezárni − közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).

A szakemberek 141 szünidei gyermektábor több mint harmadában találtak trambulint, ugrálóvárat, vízicsúszdát, kaland- vagy gokartpályát. A 139 eszköz 13 százaléka nem felelt meg a feltételeknek. Nyolc gyermektáborban 14 berendezés üzemeltetését kellett ideiglenesen megtiltani.  • Hírek
  • Hírek