Bezárhatják a volt Kertészeti Egyetem Villányi úti campusát

2021.07.30. 21:40

A Narancs.hu értesülései szerint már csak néhány éve maradt hátra az egykori Kertészeti Egyetem Villányi úti bázisának a Gellérthegy lábánál. A gödöllői Magyar Agrár és Élettudományi Egyetemhez (MATE) csatolt Budai Campus bezárásra vár és az ingatlant értékesíthetik.

Rendkívül értékes ingatlanról van szó, az intézmény 8,5 hektáron terül el a Gellérthegy déli lábánál, ékköve a szabadon látogatható 3 hektáros Budai Arborétum.

A Magyar Narancs információi szerint a Campus dolgozói és hallgatói legkésőbb 2025 nyárig kaptak határidőt a kiköltözésre. 

A Budai Campus értékesítési folyamata akkor kezdődött, amikor a BCE szétszedésével a budai karokat az érintettek tiltakozása ellenére a SZIE-hez csatolták. A változtatás kormányzati élharcos-végrehajtója Palkovics László jelenlegi innovációs és technológiai miniszter volt, akkor még felsőoktatási államtitkárként.

2015-ben, a campus bezárásáról szóló első sajtóhírek idején az a szóbeszéd terjedt, hogy Csányi Sándor OTP-vezér nézte ki magának a rendkívül értékes területet luxushotel fejlesztés számára. A MATE alapítványi kuratóriumának elnöke is Csányi Sándor, ezért a Magyar Narancs újságírói megkérdezték az OTP Ingatlan Zrt.-t a tervről. Válaszukban azt írták,

sem az OTP Ingatlan Zrt.-nek, sem az OTP Csoport más tagjának nincs ilyen fejlesztési terve.

Frissítés: Az általunk szemlézett, Magyar Narancs-cikkben időközben lehozták az alábbi helyreigazítást, amit változtatás nélkül közlünk:

Helyreigazítás

Fenti cikkünkben valótlanul híreszteltük, hogy 2015-ben Csányi Sándor luxushotel építését tervezte az egykori Kertészeti Egyetem, ma MATE Villányi úti campusának helyén. A valóság ezzel szemben az, hogy Csányi Sándornak azóta sincsenek ilyen tervei. A hibáért olvasóink és az érintettek elnézését kérjük.  • Hírek
  • Hírek