Elvitte a TEK a siófoki sétány biztonsági főnökét

2021.07.30. 12:41

Lengyel Róbert, aki rendőrből lett Siófok polgármestere, a Facebookon számolt be róla, hogy egyik volt munkatársát, Ressinka Imrét, aki most az önkormányzat megbízásából a Petőfi sétány biztonsági vezetője, éjszaka a TEK felfegyverzett kommandósai vitték el házából – írja a 24.hu.

A lap szerint a biztonsági főnököt tanúként hallgatták ki, majd hazaengedték.

Ahogy a polgármester megjegyezte, Ressinka Imre

vasmarokkal tartja kézben a dolgokat odalent, mindenre figyel, ha kell odaáll bárki elé és érvényt szerez mindannak, amivel megbíztuk, tapasztalatait pedig rendszeresen megosztja velem és munkatársaimmal. Természetesen vannak, akiknek ez nem tetszik, vannak, akik szívesen látnák őt valahol máshol, mert zavarja a „köreiket” és bizony alkalmanként közvetve, vagy közvetlenül meg is fenyegették már párszor.

Miután egy lőfegyverrel való visszaélésről szóló ügyben tanúként kihallgatták  Ressin ka Imrét , a biztonsági főnök telefonon közölte a városvezetővel, hogy

éjjel dolgozott, hajnalban lefeküdt, de kisvártatva a felesége ébresztette, hogy állig felfegyverzett „hadsereg” vette körül a házukat és felszólították, hogy menjen ki. Felkelt, kiment, ott aztán „összecsomagolták”, megbilincselték, bezsuppolták és vitték Kaposvárra.

A polgármester közölte, hogy a rendőrségtől semmilyen információt nem adtak neki az ügyben. A 444 kérdésére a rendőrség sajtóreferense közölte: 

a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság lőfegyverrel vagy lőszerrel való visszaélés bűntett gyanúja miatt folytat büntetőeljárást, melyről a nyomozás érdekeire hivatkozva jelenleg több információt nem áll módomban közölni.