Letette az esküt az LMP új tagja a Választási Bizottságban

2021.07.30. 13:12

Letette esküjét a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) LMP által delegált új tagja, Csonka Krisztián – tájékoztatta a Nemzeti Választási Iroda (NVI) az MTI-t.

A jogszabály szerint az Országgyűlésben frakcióval rendelkező pártok egy-egy tagot delegálhatnak az NVB-be. Az LMP múlt héten hívta vissza a testületből Bodolai László ügyvédet.

Az NVI közleménye szerint a párt Csonka Krisztiánt delegálta a testületbe, aki Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke előtt pénteken le is tette az esküt. Így az NVB-tagsággal járó minden jogát és kötelezettségét gyakorolhatja.

Az NVB elnökét, Téglási Andrást Kanász-Nagy Máté, az LMP társelnöke július 19-én kelt levélben tájékoztatta arról, hogy a párt nevében eljárva visszavonja a testületbe delegált tag, Bodolai László megbízatását.

Még az egy évvel ezelőtti események apropóján merült föl, hogy visszahívnak a választási bizottságból. Egykori LMP alapító tagként már akkor is értetlenül álltam az ötlet előtt. Főleg azok után, hogy a választási bizottsági munkámat legjobb tudásom szerint, teljesen elfogulatlanul és befolyásmentesen végeztem

– mondta el Bodolai László az Indexnek.

Bodolai László, aki az Index Zrt.-t tulajdonló alapítvány vezetője volt korábban, hozzáfűzte: amikor az egy évvel ezelőtti eseményekről beszél, egész pontosan az Index egykori főszerkesztőjének szinte napra pontosan egy éve ilyenkor történt rendes felmondással történő elbocsátására utal.