Továbbra sem tudni, hogy mikor nyit meg a Rác fürdő

2021.07.30. 18:06 Módosítva: 2021.07.30. 18:30

Még mindig nem kapta meg a Rác Fürdő és a mellé épült szálloda kulcsait a fővárosi önkormányzat, holott a licit óta, amelyen a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. (BGYH) sikeresen megszerezte az ingatlanokat, csaknem két hónap telt el.

A BGYH száz százalékban fővárosi önkormányzati tulajdonban áll, alaptőkéje 4 milliárd 434 millió forint, 

Fő tevékenysége pedig fizikai közérzetet javító szolgáltatás.

Továbbra sem tudni, hogy mikor nyithat meg a gyógyfürdő. Az eljárás lezárására az árverésről szóló dokumentumok elővásárlási joggal érintetteknek való elküldése után 30 napja lett volna a felszámoló biztosnak, de az eljárás során eddig is többször túllépték a törvényi határidőket.

Egyetlen ajánlattevőként nyert a főváros cége és ez némiképpen minket is meglepett

– árulja el Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes, aki szerint nagyon jó döntés volt tíz éves hányattatás után visszaszerezni a különleges atmoszférával bíró fürdőt és az újonnan épült hotelt.

Legalább annyira, mint amennyire hiba volt megakadályozni 2010-ben a megnyitást

– szúrt oda az ellenzéki politikus a korábbi Tarlós-féle városvezetésnek.

A Rác fürdő rekonstrukciója volt az egyik olyan projekt, amelyet az M4-es metró és a Bálna mellett Demszky Gábor főpolgármestersége alatt indítottak el, majd a Tarlós-kabinet megakasztotta. A fürdőt gyönyörűen felújították és a Demszky-kabinet leváltásakor készen állt a használatra, akárcsak a szálloda, amelynek szobái még 2015-ben az ellenzéki képviselők által kikényszerített épületbejáráskor is felhúzott ágyneműkkel, kirakott törölközőkkel várták az egyre távolabbra csúszó megnyitó ünnepséget.

Azóta azonban rohamoson romlott az ingatlanok állapota, különösen a fürdőé, amelyet szinte újra fel kell majd újítani.