Egérfogóval csap le a buszsávban vezetőkre a rendőrség

2021.07.31. 18:12 Módosítva: 2021.07.31. 18:14

Az autóvezetők közül sokan a buszsávot használva próbálnak a városi dugókban egérutat nyerni, csak azzal nem számolnak, hogy a rendőrség egérfogókat állított fel. 

Vagy a buszsávok végén várják tárt karokkal a szabálytalankodókat, vagy jelöletlen járőrautókkal szegődnek a nyomukba, hogy kiszűrjék a KRESZ-t megsértő autósokat. Legutóbb e héten tartott közös akciót a Budapesti Rendőr-főkapitányság, a Budapesti Közlekedési Központ és a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság. 

A kétnapos ellenőrzés alatt a rendőrök összesen 54 szabálytalanság miatt intézkedtek, és 37 járművezetővel szemben alkalmaztak helyszíni bírságot, továbbá három szabálysértési feljelentést tettek a buszsáv jogosulatlan használata miatt.

Olyan is horogra akadt, aki vezetés közben mobiltelefonált, vagy tilos jelzésen hajtott át. Az egyenruhások intézkedtek még bukósisak és gyerekülés hiánya, kerékpársáv jogosulatlan használata, szabálytalanul szállított rakomány, lejárt vezetői engedély és kötelező felelősségbiztosítás hiánya miatt is. 

Száz szónak is egy a vége: nem érdemes a buszsávot használni, mert azért a kis előnyért busásan megfizethetnek a trükközők, a minimális büntetési tétel tízezer forint.   • Tippek
  • Hírek