1300 esethez riasztották a tűzoltókat a vihar miatt

2021.08.02. 07:21 Módosítva: 2021.08.02. 07:21
Vasárnap országszerte több mint ezerháromszáz helyre riasztották a tűzoltókat a viharos időjárás miatt, jellemzően útra borult fákhoz, megrongálódott épületekhez. A vezetékszakadások miatt 140 településen részleges vagy teljes áramkimaradások voltak – írja az MTI.

Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) közölte, hogy csaknem száz épület rongálódott meg.

Százhetven esetben kidőlt fák akadályozták a közúti forgalmat – kilenc esetben a vasúti közlekedésben okoztak fennakadásokat –, valamint több tucat helyen az elektromos vezetékek is megsérültek a viharban.

A legtöbb beavatkozás Bács-Kiskun, Baranya, Békés, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében történt, de Somogy és Borsod megyében is a szokásosnál többször riasztották a tűzoltókat.

Pécsett egy kétszintes családi ház tetőszerkezetét a vihar teljes egészében leszakította, a törmelékek tönkretették az ingatlan kerítését, és több, az utcán álló autóban kárt tettek. Tiszavárkonyban a sportcsarnok tetőszerkezetét több mint száz négyzetméteren rongálta meg a viharos erejű szél. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Dövény településen egy családi ház tetőszerkezete villámcsapás miatt teljes terjedelmében égett.

Több káreset felszámolása még folyamatban van, főleg Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében – közölte az OKF. 

A vihar fejleményeit a minap percről percre közvetítettük az Indexen.