Le akarják vetetni a szivárványos zászlót a magyar melegmagazin irodájáról a büszke lakosok

2021.08.02. 18:41

A budapesti Pride-felvonulást megelőző héten a Humen melegmagazin irodájának ablakába kikerült a szivárványos zászló, de most hétvégén kaptak egy levelet a ház lakóitól, hogy vegyék le – írta meg a Humen Online.

A levélben azt írják, hogy 

a ház „őslakóinak” véleményét, kérését tolmácsolva megnyugtató lépésként szolgálna az irodájuk sarokablakában kifüggesztett színes zászló eltávolítása, bevétele. Önök átmeneti bérlőként vegyék figyelembe a lakók nyugalmát.

Magyarországon magyarok lakta házat a nemzeti zászlónk ékesítheti, erre vagyunk büszkék. 

A lap kiemelte, hogy nem tudni, hogy a zászló hány lakót zavar pontosan, és azt sem, melyik jogszabályra hivatkozva vetetnék le az iroda ablakából.

Az épület alig pár percre van a Főpolgármesteri Hivataltól, ahol szintén kint volt a szivárványzászló.

Korábban egy lakás ablakában kiakasztott szivárványos zászló miatt ért atrocitás egy családot a József körúton. 

Este 11 óra körül ütni-verni és rugdosni kezdte a bejárati ajtót három felnőtt férfi, majd a zárat kezdték bütykölni annak reményében, hogy bejuthatnak az ingatlanba

– mesélte az egyik lakó. 

A kétéves kisfiukkal a lakásban tartózkodó család a rendőrséget hívta segítségül. A hatóságok pár perc alatt a helyszínre érkeztek ugyan, ám közben az elkövetők kereket oldottak.

A RENDŐRÖK MINDENESETRE AZT TANÁCSOLTÁK NEKIK, HOGY A SAJÁT TESTI ÉPSÉGÜK MEGŐRZÉSE, VALAMINT A KÉSŐBBI HASONLÓ BETOLAKODÁSI SZÁNDÉKOK ELKERÜLÉSE ÉRDEKÉBEN SZEDJÉK LE A ZÁSZLÓT AZ ERKÉLYRŐL.