Rémálommá váltak a tündérmesék, a rendőrség videóban figyelmeztet

2021.08.02. 19:53

Az emberkereskedők nemcsak fenyegetéssel vagy erőszakkal tudják áldozataikat rávenni a munkára, sokszor szerelmet színlelve és könnyű pénzkeresetet ígérve hálózzák be őket.

Erre kívánja felhívni a figyelmet a magyar rendőrség, amely csatlakozott az EUROPOL-nak az emberkereskedelem elleni küzdelem világnapja alkalmából meghirdetett figyelemfelhívó akciójához.

Az Országos Rendőr-főkapitányságon a közösségi oldalukra is feltöltött videóról az Indexnek elmondták, hogy tudatosítani szeretnék az áldozatokban, hogy merjék felvállalni a helyzetüket.

Kérjenek segítséget és bízzanak a hatóságok munkájában, annak érdekében, hogy segítséget és támogatást kapjanak, az őket kizsákmányolókat pedig felelősségre lehessen vonni

– hangsúlyozták. Hozzátették, hogy a környezetükben élők is felismerhetik a jeleket, és tehetnek bejelentést, ha ismerőseik, szomszédjaik, szűkebb lakóközösségük körében kizsákmányolt emberre gyanakodnak.

Mindannyian tehetünk azért, hogy embertársaink ne váljanak emberkereskedők áldozataivá – szól a magyar rendőrség felhívása.