Tanakodás után tanácskoznak a Velencei-tavi kordonról

D  AS20150718008
2021.08.02. 15:03

Ahogy azt korábban megírtuk, a velencei önkormányzat lezárta az EFOTT fesztivál helyszínére vezető utat, mondván, hogy a Sukoró területén megtartott rendezvénnyel kapcsolatban sem az EFOTT, sem pedig a sukorói önkormányzat nem kereste meg a velencei önkormányzatot.

A drasztikus intézkedés megtette a hatását, legalábbis abban az értelemben, hogy hétfőn délelőtt sor került az első tanakodásra Velencén, az Evezős út lezárása előtti szakaszon

– számolt be róla a Fejér megyei hírportál.

Az utóbbi időben számos autós fordult vissza a nem várt akadály miatt, ám voltak, akik átszlalomoztak a betontömbök között.

Gerhard Ákos, Velence polgármestere a helyszínen közölte: az engedéllyel rendelkező autók mehetnek át, mindenki másnak kerülőutat kell választania. 

A városvezető azt is elmondta, hogy ma délután kerül sor tárgyalásra az önkormányzat és az EFOTT szervezői között, és a megbeszélés után tudnak bővebb információval szolgálni, vajon enyhül-e a kialakult feszültség, illetve hogy sikerül-e megoldást találni a felmerülő közúti problémákra.

(Borítókép: Közönség a 40. alkalommal megrendezett Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozójának születésnapi koncertjén Velencén 2015. július 18-án este. Fotó: Kovács Tamás / MTI)