Az előválasztásra több mint kilencven jelöltet vettek nyilvántartásba

2021.08.03. 21:24

Eddig összesen 115 egyéni képviselőjelölt regisztrált az ellenzéki előválasztásra, közülük 91 jelöltet vettek nyilvántartásba − tájékoztatta az Országos Előválasztási Bizottság a Népszavát. A gréniumba a Demokratikus Kolíció (DK), az MSZP, a Momentum, a Jobbik, az LMP és a Párbeszéd delegált egy-egy tagot.

A bizottság első ülését múlt szerdán tartotta, és ötven képviselőjelölt regisztrációját fogadták el. Múlt péntekig a DK-s Dobrev Klára és a jobbikos Jakab Péter miniszterelnök-jelölt regisztrációjáról döntöttek.

Karácsony Gergely (MSZP, Párbeszéd, LMP), Fekete-Győr András (Momentum), Márki-Zay Péter (Mindenki Magyarországa Mozgalom) és Pálinkás József (Új Világ Néppárt) múlt péntekig nem adták be kérelmüket a testületnek. A jelentkezési határidő augusztus 15.

Akinek elfogadták a regisztrációját, augusztus 23. és szeptember 6. között gyűjtheti össze az ajánlásokat a jelöltséghez. Egyéni országgyűlési képviselők esetén négyszáz, miniszterelnök-jelöltek esetén húszezer aláírásra van szükség.