Napi hírösszefoglaló: Éremeső, Sziget újratöltve, 1901 óta nem volt ilyen meleg a nyár

IMG 7653
2021.08.03. 19:34
Örömmámorban az ország, megjött a várva várt éremeső.

ÉREMESŐ: A magyar sportolók legeredményesebb napja volt a mai.

  • ARANY (2): Kopasz Bálint nyerte a magyar kajakcsapat első aranyérmét, meggyőző versenyzéssel, szinte végig vezetve lett első K–1 1000 méteren. A kötöttfogásúak 77 kilogrammos súlycsoportjában Lőrincz Tamás birkózó olimpiai bajnok lett. Testvére, Lőrincz Viktor a férfi kötöttfogású birkózók 87 kilogrammos mezőnyében a döntőbe jutott. Érte holnap izgulhatunk. 
  • EZÜST (2): Még mindig kajak. A döntő másik magyar résztvevője, Varga Ádám a királyszámban ezüstérmes lett. A finn dingis Berecz Zsombor megnyerte az éremfutamot a tokiói olimpián, amivel összesítésben második helyen végzett. Ennek ő úgy örült, mintha aranyat szerzett volna, sikerét beborulással ünnepelte, majd bejelentette visszavonulását.
  • BRONZ (1): K-2 500 méteren bronzérmet szerzett a Kozák Danuta–Bodonyi Dóra-kettős.

MÉG MINDIG OLIMPIA: Hollandia kipipálva, immár a négy között női vízilabdázóink: jöhet Spanyolország az elődöntőben. Napvilágot látott, mi állhatott Hosszú Katinka olimpiai szereplésének hátterében. Az Index olimpiai stábja vlogjának harmadik részével jelentkezett, amelyből kiderül, miért kell pulóver, ha egyszer kánikula van Tokióban.

BELFÖLD: Véget ért a fővárosi antitestvizsgálat, itt az összes eredmény. A MOL-torony elérte tartószerkezetének legmagasabb pontját, ilyenkor bokrétaünnepséget tartanak. Az Index is részt vett az eseményen. Augusztus 20-án korlátozások nélkül ünnepelhetünk.

GAZDASÁG: Húsz éve annak, hogy az Enron nemcsak a befektetők előtt került vállalhatatlan helyzetbe, de magával rántotta a világ egyik legnagyobb múltú könyvvizsgálóját, az Arthur Andersent is. A kreatív könyvelés szó nekik köszönhetően lett a közbeszéd szívesen használt fordulata. Ma a botrányról is megemlékeztünk.

A NAGYVILÁGBÓL: A 2021-es Black Fridayt beárnyékolhatják a közelmúltban Európában és Kínában történt katasztrofális áradások, amelyek lassítják a nemzetközi áruszállítást. Egyre több rendőr vet önkezűleg véget az életének azok közül, akik januárban a Capitolium ostrománál jelen voltak. Neonáci tetoválás látható a szlovák golfozó karján, a felesége szerelmi jelképről beszél.

SZÓRAKOZÁS: Optimisták a Sziget Fesztivál szervezői: bejelentették, hogy jövőre augusztus 10-től 15-ig várják a látogatókat az óbudai Hajógyári-szigetre. Az Indexen ma bemutattuk azt a hölgyet is, aki valóra váltotta Szabó Győző színművész álmát. Van egy elfuserált tetoválása? Egy új sorozat rávilágít, hogyan írható felül egy balul sikerült műalkotás.

TUDOMÁNY: Több milliárd tonna jég olvad el naponta mind az Antarktiszon, mind pedig Grönlandon. A tudósok szerint ha Grönland eltűnne, akár néhány méterrel is emelkedne a tengerek vízszintje. Az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása is megjött, amely szerint ez a legmelegebb nyár 1901 óta.

TÁRSKIADVÁNYAINK: Ezek a világ legerősebb útlevelei a Feminán közölt friss lista szerint: a magyar is belefért a top 10-be. Ugyan még van egy hónap az iskolakezdésig, de a Dívány utánajárt, melyik az eredményesebb iskolarendszer: a versengéssel vagy az összefogással operáló? Az Én kutyám azt vizsgálta meg, hogyan lehet szórakoztatóbbá tenni a kutya számára a jutalomfalatok megszerzését.