Pedofília miatt nyomoznak a Jobbik egykori gyulai jelöltje ellen

2021.08.03. 16:03 Módosítva: 2021.08.03. 16:45

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Életvédelmi és Célkörözési Főosztálya szakértők bevonásával nyomozást folytat egy gyulai férfival szemben gyermekpornográfia bűntett és más bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A gyanúsított letartóztatásban van – közölte a rendőrség még hétfőn késő este.

A Békés megyei hírportál információi szerint egy olyan politikusról van szó, aki 2019-ben a Jobbik színeiben a gyulai önkormányzati választáson indult. A megyei lapnak Csengeri Lajos, a Jobbik gyulai alapszervezetének elnöke azt mondta: harminc-negyven éve ismeri a férfit, és ahogy a közvéleményt, őt is megdöbbentette a rendőrségi hír. Hozzátette, hogy a jogerős bírósági ítéletig mindenkinek kijár az ártatlanság vélelme. 

A Pesti Srácok információi szerint a politikusnak köze lehet a hétévesen eltűnt Szathmáry Nikolett meggyilkolásához is. A kislányt még 1998-ban gyilkolták meg Gyulán, maradványait három évvel később találták meg. A gyilkosa azóta is szabadlábon van.

Kapcsolódó

Azonosították Szathmáry Nikolett holttestét

A DNS-vizsgálat egyértelműen bebizonyította, hogy az 1998 elején eltűnt Szatmári Nikolett holtteste került elő idén februárban. A nyolcéves lány maradványaira hulladékgyűjtő munkások találtak rá Gyulán egy zsákba csomagolva. Niki eltűnése után több száz ember vett részt a keresésben, sőt egy osztrák sportital dobozán és kamionok szélvédőjére ragasztva is látható volt fényképe.

A lapnak a Békés Megyei Főügyészség megerősítette, hogy a gyermekgyilkosság aktáját valóban újranyitották még márciusban, és ugyanaz a hatóság nyomoz a gyilkosság és a pedofília ügyében is.

Az Index megkeresésére válaszul a Jobbik sajtóosztálya közölte: a sajtóban megnevezett személy alig másfél évig volt tagja a párt gyulai szervezetének, 2021 tavaszán indoklás nélkül lépett ki a Jobbikból.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport