Szexista megjegyzést tett egy képviselő, Székesfehérváron kitört a botrány

2021.08.04. 12:00

Nyílt levélben utasította helyre Székesfehérvár polgármestere, Cser-Palkovics András udvariatlan és helytelen megjegyzéseiért a független önkormányzati képviselőt, Szigli Istvánt. 

A fideszes polgármester azt írja, Szigli István sorozatosan tett olyan kijelentéseket, megjegyzéseket Facebookon, amelyek egy magánszemély tollából is minimum kínosak lennének, udvariatlanok és helytelenek, önkormányzati képviselőtől pedig „teljesen vállalhatatlanok”.

Ezek után a polgármester néhány példát is hoz ezekre az esetekre, a legdurvább például az volt, amikor Szigli István egy önkormányzati tisztviselő Facebook-képéhez fűzött kommentet, amelyben azt írta, hogy a hölgyön túl sok a ruha. Cser-Palkovics  András megjegyezte, hogy ezek férfihoz is méltatlan megnyilvánulások, nemhogy egy képviselőhöz. Hozzátette, a képviselőnek helyes lenne ezekért az elfogadhatatlan kijelentésekért nyilvánosan elnézést kérnie.

Ez meg is történt, Szigli István szintén a Facebookon azzal mentegetőzött, hogy a koronavírus-járvány miatt érzékenyebben reagált az eseményekre, elhamarkodottan ítélt meg helyzeteket, és bocsánatot kér mindenkitől, akit megbántott.