Meghaltam? – kérdezte a rendőrt az esztergomi öngyilkosjelölt

2021.08.04. 09:03

Megszólalt a rendőr, aki vonat elől mentett embert egy esztergomi vasúti átjáróban. Mayer Tamás törzszászlós a Komárom-Esztergom megyei hírportálnak idézte fel, mit élt át aznap este. 

A rendőr elmondta, hogy társaival épp egy másik esetnél voltak, amikor befutott a hívás: valaki fekszik a síneken. A helyszínre érve messziről látta, hogy pirosan villog a vasúti fényjelző készülék. 

Amikor kiszálltam az autóból, láttam, hogy valaki keresztben, a gyalogosátjáróban fekszik széttett kezekkel-lábakkal. Ekkor a vonat már 100-200 méterre lehetett onnan, folyamatosan dudált és fékezett, de közeledett  

– mesélte.

A törzszászlósnak gyorsan kellett cselekednie: odarohant, és a lábánál fogva a lehúzta a sínről a mozdulatlan férfit, egy méterrel arrébb.

Láthatóan ittas volt, és egyáltalán nem ellenkezett. Amikor lehúztam, éppen akkor robogott el a vonat mellettünk, és az átjáró után 15-20 méterre állt meg. Másodperceken múlt az egész. 

A férfi ekkor magához tért a révületéből, és az első kérdése az volt:

Meghaltam?

Ezután elmondta a rendőrnek, hogy azért feküdt a síneken, mert öngyilkos akart lenni. Végül a mentősök is a helyszínre érkeztek, és a pszichiátriára szállították.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 vagy 06-80-820-111 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.