Lovasi András: Olyanok ma a politikusok, mint a KGB volt a Szovjetunióban

2021.08.04. 18:59
Az erdélyi Transindexnek adott interjút Lovasi András, a Kiscsillag frontembere, amelyben arról beszélt, hogy szerinte az idő megérett a közvetlen demokráciára, ezért meg kellene üzenni a politikusoknak, hogy már nincs rájuk szükség.

A zenész először a koronavírus-járványról beszélt, amellyel kapcsolatban elmondta: azt a lezárást, amelyet a kormányok bevezettek, tíz vagy tizenöt évvel ezelőtt nem lehetett volna megcsinálni. 

Ugyanakkor nem gondolom, hogy ez az egyetlen csapás lenne, ami mostanában érni fogja a civilizációt, lesznek még ütések, akár mély ütések is

– fogalmazott.

Hozzátette: a klímaveszély miatt ő maga is aggódik, bár ez a saját generációjára kevésbé, a fiatalokra viszont annál inkább jellemző. „Már tíz-tizenöt éve beszélünk például arról, hogy a XIX. századi nagy folyamszabályozások bizonyos elemeit vissza kellene állítani, itt kellene tartani minél több vizet a Kárpát-medencében, szükségtározókat kellene létrehozni, el kéne árasztani területeket árvizek idején. Ma ez maximum a vízügyeseket érdekli sajnos.”

Pedig szerintem sokkal fontosabb témák annál, mint hogy mi van Soros Györggyel vagy az LMBTQ-mozgalommal 

– mondta, majd felhozta példaként, hogy az utóbbi években már a kertjéből sem sikerült betakarítania a termést, és ez szerinte égetőbb probléma, mint az, hogy „megfogja-e a négyméteres kerítés a migránsokat, vagy sem”. 

A politikusok kicsit olyanok lettek, mint a KGB volt a Szovjetunióban, hogy önmagáért való tevékenységet folytatnak

– ezt már napjaink politikájával kapcsolatban mondta Lovasi András. Szerinte a politikusok most már semmit sem tudnak ajánlani a társadalom részére, „ehelyett különböző dolgokkal tömik el az emberek agyát, érzékeit”.