Mindenki csicska az ellenzéki összefogásban, mondja Szanyi kapitány

2021.08.04. 16:27

Ízléstelen üzengetésbe torkollott Kunhalmi Ágnes nyilatkozata, amelyben azt fejtegette, hogy ha 2022-ben nem nyer az ellenzéki összefogás, akkor tíz-tizenöt évig nem tudják majd elküldeni Orbánt. Az erről beszámoló korábbi cikkünket hivatkozva Szanyi Tibor, az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom alelnöke közösségi oldalán azt írta:

Ezek a csicskák aligha tudják Orbánt bármikor is megverni.

Az MSZP korábbi európai parlamenti képviselőjétől sosem állt távol a szókimondás, efféle durvaságra azonban korábban nem ragadtatta magát. A bántó kritika az MSZP egykori elnökségi tagjának, Gőgös Zoltánnak is feltűnt, aki ezzel a keresetlen egyszerűséggel minősítette Szanyi kapitány kirohanását: „Bunkó vagy, Tibor.”

A kommentfolyam később is hasonló színvonalon folytatódott.

  • Szanyi: Szerintem ehhez a jelzőhöz a családodon belül keress megfelelő alanyt!
  • Gőgös: A családot belekeverni legalább akkora bunkóság, mint az, ahogy egy hölgyről beszélsz, de mit vár attól az ember, aki nácikat utaztat közpénzen Brüsszelbe.

A széles nyilvánosság előtt folytatott, alacsony színvonalú adok-kapok rövid értékeléséről szakértői véleményt kértünk.

Államtitkárként korábban unalmas szövegeket mondott, de azóta felismerte, hogy sarkos és megosztó mondatokkal magára irányíthatja a közfigyelmet. Most is az ebben lévő kommunikációs potenciált használta ki – mondat az Indexnek Nagy Attila Tibor politikai elemző.