Tinik mentettek életet az egyik budapesti buszon

2021.08.04. 17:04 Módosítva: 2021.08.04. 17:36

Minden gond nélkül kezdett bele két fiatal az újraélesztésbe augusztus 3-án az egyik menetrend szerinti fővárosi buszon, amikor az egyik utastársuk rosszul lett és elvesztette az eszméletét – tájékoztat róla az Országos Mentőszolgálat a Facebook-oldalán. 

Ahogy arról a mentők beszámolnak, a BKK járatán, az 52- es buszon lett rosszul tegnap egy hetven év körüli utas, akinek azonnal két tinédzser próbált meg segíteni. Előbb szóltak a sofőrnek és megállíttatták vele a járművet, illetve hívták a mentőket is. 

A rutinos mentésirányító több mentőegységet is riasztott a helyszínre, ezalatt a két fiatal megvizsgálta az eszméletlen nőt a telefonon kapott instrukciók alapján. A beteg nem lélegzett, azonban az ifjú hősök nem estek pánikba, és azonnal újraélesztésbe kezdtek, amit aztán a gyorsan megérkező mentősök vettek át tőlük. Az életmentés még jó ideig eltartott a buszon, de az időben megkezdett mellkasi nyomásoknak köszönhetően végül stabil állapotban szállíthatták kórházba az asszonyt a mentősök.