Felváltott 8500 forintot 8500 euróra egy Veszprém megyei nő

2021.08.04. 13:51

Információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy valutaváltással foglalkozó nővel szemben, aki sajátos módon károsította meg munkaadóját – olvasható az ügyészségi honlapon.

A 43 éves nő Pápán dolgozott, feladatai részeként az aktuális helyzetnek megfelelően ő állította be folyamatosan az árfolyamváltozásokat a számítógépen, amelynek alapján a rendszer a különböző valutákat úgy váltotta át, hogy a befizetett pénznem és összeg rögzítése után automatikusan megadta a kívánt pénznemben kifizetendő összeget.

Ezt kihasználva a nő 2019 szeptemberétől 2020. január 17-ig mintegy harminc esetben 1 euró = 1 forint arányra állította a saját valutavásárlásaihoz az átváltási árfolyamot, ezen az árfolyamon pedig összesen 8500 forintért szerzett meg 8500 eurót, átszámítva közel hárommillió forintot.

Az ügyészség a nővel szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a Veszprémi Járásbíróságnak – írta a hatóság.