Sumákoltak a polgárőrök a Hungaroringen, a rendőrök vitték el őket

2021.08.05. 18:10 Módosítva: 2021.08.05. 18:21
Két polgárőr megpróbált bejuttatni egy magánszemélyt soron kívül a Hungaroringre az előző hétvégén tartott magyar Forma-1 nagydíjon – írja a 24.hu.

A motoros polgárőrök megkülönböztetett jelzést használva, a VIP-vendégeknek fenntartott sávban vezették fel egy magánszemély autóját, amely így elkerülhette a torlódást. A rendőrök azonban kiszúrták és igazoltatták, majd előállították a két polgárőrt, akik a Pest Megyei Polgárőr Szövetség (PMPSZ) kötelékébe tartoznak. 

A rendőrök az ügy részleteit egyelőre nem közölték, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság csak annyit árult el, hogy a polgárőrökkel szemben „közfeladati helyzettel visszaélés bűntettének” gyanúja miatt nyomoznak. 

A 24.hu-nak nyilatkozva az Országos Polgárőr Szövetség megerősítette a történteket. Hozzátették. a rendőrség mellet már ők is vizsgálják az ügyet. Azt nem árulták el, hogy ki volt az a magánszemély, akit megpróbáltak bejuttatni.

A polgárőrségnek országszerte vannak ugyan motoros egységei, de ezeknek alapvetően semmilyen rendezvényen nincs felhatalmazásuk a VIP-szolgáltatások végzésére.