Rengeteg robbanószert gyűjtött össze, most feladta magát

2021.08.06. 09:50

Feladta magát az a férfi, akit robbanóanyaggal való visszaélés miatt kerestek, és a házában egy hadseregnek elég fegyvert és robbanóanyagot találtak – közölte a rendőrség.

Az Index beszámolt róla, hogy egy családi veszekedéshez hívták ki a rendőröket, melyben egy apa és lánya között alakult ki heves vita. A feleket sikerül megnyugtatni, majd a lány elárulta, hogy az apja fegyvereket rejteget az ingatlanban. Ekkor a tűzszerészeket értesítették az egyenruhások, akik megtalálták a nagy mennyiségű fegyvert, lőszer és robbanóanyagot az örkényi tanyán. Akkora volt a felhalmozott arzenál, hogy 12 órán keresztül vizsgálódtak a tűzszerészek.

Kapcsolódó

Örkényi dráma: tűzszerészeket kellett hívni a családi veszekedéshez

Meglepődtek a rendőrök, amikor kivonultak egy tanyára.

Kiderült, hogy az apa és testévre gyűjtötte össze a veszélyes eszközöket. Az apát elfogták, míg öccse, a 39 éves Lakatos Iván ellen elfogatóparancsot adtak ki.

Ma reggel már arról tájékoztatott a rendőrség, hogy a dabasi kapitányságra besétált az a 39 éves férfi, akit robbanóanyaggal vagy robbantószerrel visszaélés bűntettének gyanúja miatt kerestek.

Az ügyben a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság robbanóanyag és robbanószer engedély nélküli megszerzésével elkövetett robbanóanyaggal és robbanószerrel visszaélés és más bűncselekmény miatt nyomoz.