Nyilvánosságra hozták Borkai Zsolt vagyonnyilatkozatait

2021.08.06. 14:37

Évekig tartó pereskedés után kiadta a győri önkormányzat Borkai Zsolt volt polgármester 2017-es és 2018-as évről leadott vagyonnyilatkozatát – írja az Átlátszó. A lap szerint a győri városházának nem nagyon volt más választása, hiszen a Kúria elmarasztaló döntése után a Készenléti Rendőrség nyomozást rendelt el közérdekű adattal visszaélés gyanúja miatt, így a hivatalnokok már azt kockáztatták volna, hogy bűnügyi gyanúsítottá válnak. Győrben azzal védekeznek, hogy az elektronikus kézbesítési rendszer hiányosságai miatt késedelmesen kapták meg a Kúria döntését, ezért csak nemrég tudtak eleget tenni neki.

Az Átlátszó 2019-ben, Borkai Zsolt adriai szexbotrányának kipattanása után kérte ki a volt győri városvezető vagyonára vonatkozó bevallásokat. Az önkormányzat nem tett eleget az igénylésnek, ezért pereskedés indult az ügyben.

A két vagyonnyilatkozat szerint egy építési telek, egy lakóház, egy garázs, nagy szántóföldek és 20 millió forintnyi készpénz-örökség adta ebben az időszakban a volt polgármester vagyonát.  • Tippek
  • Biztosítás