Förtelmes bűz árasztotta el Pécset

2021.08.06. 13:08

A kellemetlen szagot napokon át lehetett érezni a város különböző területein – írja a Baranya megyei hírportál. A lap szerkesztőségébe számolatlanul érkeztek az ezzel kapcsolatos olvasói panaszok.

Volt olyan belvárosi lakos, aki már szellőztetni sem mert, mivel az esti órákban, amint kinyitotta az ablakokat, kintről kellemetlen szag áramlott a lakásába. Egy üzlettulajdonos pedig azt gondolta, hogy kutyaürüléket dobtak a kukájába, azért panaszkodnak a vásárlói a bolt bejáratánál terjengő elviselhetetlen bűzre. De nemcsak a belvárosiak szenvedtek a szagtól, érkeztek levelek Postavölgyből, Kertvárosból és Uránvárosból is.

A napokig terjengő bűzről a Baranya Megyei Kormányhivatal végül azt a tájékoztatást adta, hogy közérdekű bejelentés alapján helyszíni ellenőrzést tartottak július végén a Pécs-Postavölgytől délre eső területeken, és a szaghatásokkal érintett telephelyen a kormányhivatal korlátozta a trágyakihelyezéssel kapcsolatos tevékenységet.

A telephely üzemeltetőjével szemben a kormányhivatal eljárást indított, és arra kötelezte, hogy délután öt óra után fejezze be a trágyázást, a kihelyezett szerves hulladékot pedig szántsa be.