Gázolt a vonat Ceglédnél

2021.08.07. 11:03 Módosítva: 2021.08.07. 12:51

A Cegléd és Ceglédbercel-Cserő állomások közötti átjáróban egy tehervonat elgázolt egy ismeretlen személyt − közölte a Mávinform közösségi oldalán. A baleset idején a fény- és félsorompó jól működött.

A helyszínelés miatt mindkét vágányon leállt a közlekedés, Cegléd és Albertirsa között pótlóbuszokat indítottak. A Nyíregyháza felőli InterCity-k, valamint a Nyíregyházáról Fonyódra tartó Aranypart Expressz kerülő úton, Szolnok-Újszász felé közlekednek. Az újszászi vonalon is 15-30 perccel növekedhet a menetidő a nagyobb forgalom miatt.

A baleset a Budapest−Cegléd−Szolnok−Debrecen−Záhony és Budapest−Cegléd−Szeged vonalakat érinti, ezeken a szakaszokon akár 60-120 perces késésekre kell számítani.

Egy olvasónk arról számolt be, hogy a gyorsvonatról és InterCityről leszállított tömeget pótlóbuszokkal szállították el Ceglédről Albertirsára.

A buszokon nagy volt  a tömeg, de legalább volt valami. Később egy vágányon újraindult a vonatközlekedés, újra a vonatok járnak Ceglédtől Budapest felé. Menetrend szerint azonban az InterCity és gyorsvonatok nem állnak meg Albertirsán, így három vonat száguldott el az ott várakozó emberek mellett

− írta levelében olvasónk.

Egy másik olvasónk jelezte: a Ceglédbercelen megállított Hírös InterCityhez nem érkezett vonatpotló busz a két és fél órás várakozás alatt. (Ezt a Mávinform közösségi oldalán több hozzászóló is szóvá tette.) A vonat 182 perces késéssel indult Ceglédről − állítja olvasónk.

Helyszíni tudósítónk fél egykor jelentette, hogy az albertirsai vasúti megálló már teljesen üres. Valószínűleg a menetrend szerinti járat felvette az ott várakozó utasokat.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport