Gyorsítanak a Blaha Lujza tér felújításán

2021.08.07. 14:45

Gyorsítják a fővárosi Blaha Lujza tér felújítását, így a tervezettnél korábban véget érhet a forgalmi korlátozás a Nagykörút és a Rákóczi út kereszteződésében – tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-t. Közölték: kétszeres sebességgel folytatódik a Blaha Lujza tér felújítása augusztus 9. és 19. között, így a nyári szabadságok miatt a jelenlegi, kisebb forgalmú időszakban a felgyorsított munkálatokkal a beruházás időtartama összességében lerövidülhet.

Hozzátették: a Blaha Lujza téren és a környező utcákban augusztus 9-től, hétfőtől megváltozik a forgalmi rend. A Rákóczi úton mindkét irányban lezárják a belső sávokat. A Nagykörúton viszont újra könnyebb lesz a jobbra kanyarodás a Rákóczi út irányába.

A tér belső, legnagyobb része továbbra is lezárva marad, tehát sem a gépjármű-, sem a gyalogosforgalom nem használhatja a parkolók területét. A gyalogosforgalom által használt legtöbb járdafelületen, valamint a szökőkutak környékén is tovább folytatják a felújítási munkákat.

A tér felújítása várhatóan jövő őszre készül el. A felújítással kapcsolatos információk a BKK Blaha Lujza térrel foglalkozó oldalán követhetők.