Szantorinin ragadt 200 magyar utas

2021.08.07. 13:43

Szantorinin ragadt a Wizz Air egyik járatának kétszáz magyar utasa – írja a 24.hu. A lap szerint a Wizz Air Budapest–Szantorini között közlekedő pénteki járata a rossz időjárási viszonyok, az erős keresztirányú szél miatt nem tudott felszállni.

Ennek következtében a szigetre nem tudtak elutazni a nyaralók, és 200 magyar utas Szantorinin ragadt. Őket ugyanis ez a gép hozta volna vissza.

A Wizz Air szerint a Budapesten maradt utasok közül többen „verbálisan és fizikailag is erőszakossá váltak”. 

 A légitársaságunk zéró toleranciát tanúsít minden agresszív viselkedéssel szemben, számunkra továbbra is a legfontosabb utasaink, a személyzet és a repülőgép biztonsága

– közölték.

A járat végül szombaton kora délután indul Szantorini felé, onnan pedig hamarosan visszaindul a szigeten ragadt utasokkal. A Wizz Air közölte: a kint ragadt utasok szállásköltségeit megtérítik, és a szálláskeresésben is segítettek nekik előző nap. Hozzátették:

Bár a késés rajtunk kívülálló okokból történt, a Wizz Air őszintén elnézést kér minden érintett ügyfelétől az okozott kellemetlenségekért. Utasaink, személyzetünk és repülőgépeink biztonsága továbbra is a legfontosabb számunkra.