Jön a hidegfront, de ne bízzunk lehűlésben

2021.08.08. 17:24

Eleinte túlnyomóan napos időre számíthatunk fátyol-, illetve gomolyfelhőkkel, csak elvétve fordulhat elő zápor – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat. Vasárnap este az északnyugati, északi országrészekben már erőteljesebb gomolyfelhő-képződés várható elszórtan záporral, zivatarral.

Éjszaka zivataros hidegfrontra figyelmeztetnek. Nyugat, északnyugat felől erősen megnövekszik, majd az éjszaka második felében a Dunántúlon már csökkenni kezd a felhőzet. Az ország északi, északnyugati felén, kétharmadán több helyen várható záporeső, zivatar, délen kisebb a csapadék esélye, de helyenként ott is előfordulhat.

Hétfőn a Tiszántúlon, illetve északkeleten is csökken a felhőzet. Megszűnik a csapadék, általában napos idő lesz a jellemző. Elsősorban az északkeleti megyékben képződhetnek ismét gomolyfelhők, ott néhol kialakulhat zápor, zivatar. A szél mindenütt északira, északnyugatira fordul, megélénkül, időnként megerősödik, zivatar térségében viharos lökések is lehetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 21 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 27 és 32 fok között várható.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzése szerint jövő héten meleg, napsütéses idő várható, csak helyenként lehetnek záporok. A csúcsértékek jellemzően egész héten 30 Celsius-fok körül alakulnak.

Kedden napsütéses lesz az idő, legfeljebb néhol lehet zápor, zivatar. A hőmérséklet hajnalban 13 és 19, a legmelegebb délutáni órákban 28 és 32 fok között alakul.

Szerdán a sok napsütés mellett helyenként erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés, és északkeleten, északon, illetve nyugaton, délnyugaton szórványosan, másutt néhol valószínű zápor, zivatar. Zivatar térségében átmenetileg viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb hőmérséklet 14-20, a legmagasabb hőmérséklet 28-33 fok között várható.

Csütörtökön és pénteken napos idő várható. Csütörtökön előfordulhat egy-egy zápor, pénteken nem valószínű csapadék. Csütörtökön hajnalban 12-19, pénteken 11-19 fok lesz. A maximumok mindkét nap 26 és 31 fok között alakulnak.

Szombaton is napsütéses lesz az idő, de északon és nyugaton lehet helyenként zápor, zivatar. A legalacsonyabb hőmérséklet 12-20, a legmagasabb hőmérséklet 28-33 fok között valószínű.

Vasárnap is sok napsütésre van kilátás, helyenként kialakulhat zápor, zivatar. A minimumhőmérséklet 15-22 fok között várható. A nappali maximumok 28-33 fok között alakulnak – olvasható az MTI-hez eljuttatott előrejelzésben.  • Tippek
  • Bankszámla