Videón, ahogy küzdenek a lángokkal a Kerepesi úti raktárnál

2021.08.09. 10:15

A hétfő délelőtti órákban is oltják Budapest VIII. kerületében azt a raktárépületet, ami vasárnap hajnalban gyulladt ki. Mintegy 20 tűzoltó gépjárművet és 100 tűzoltót rendeltek a helyszínre, akinek sikerült megfékeznie a lángokat, ám többségük még mindig a teljesen el nem oltott tűznél végzi a dolgát – tájékoztatott róla a Fővárosi Katasztrófavédelem. 

Az Index korábban beszámolt róla, hogy Budapesten egy Kerepesi úti raktár kigyulladt vasárnap este és nagy erőkkel vonultak ki a katasztrófavédők, hogy az épületet elolthassák. Az épület mellett egy iroda áll, azonban arra nem terjedtek tovább a lángok.

A legmagasabb riasztási fokozatot rendelte el a tűzoltás vezetője.

A lángok elleni harcot jelentősen nehezítette, hogy az épület tetőszerkezete fából készült, nagyon gyorsan terjedtek a lángok, ezt tovább nehezítette a viharos szél, ami fokozta a tűz terjedését. Az oltás jelenleg is folyamatban van.

A tűzoltók megfeszített munkájának köszönhetően a tűz nem terjedt át a Főtaxi irodaépületére és személyi sérülés sem történt. A taxiszolgáltatás zavartalanul üzemel – írta a taxitársaság az Indexnek megküldött sajtóközleményben.