Újra működik a sürgősségi osztály az Uzsokiban

2021.08.09. 15:31

Hétfő reggeltől a megszokott módon működik a fővárosi Uzsoki Utcai Kórház sürgősségi betegellátó osztálya – olvasható az intézmény közösségi oldalára feltöltött bejegyzésben.

Ahogy korábban az Index is megírta, a budapesti Uzsoki Utcai Kórházban augusztus 5. óta nem láttak el sürgősségi eseteket, mert nem volt elegendő orvos az osztályon, vélhetően bérvita miatt. Információk szerint az osztály felfüggesztése előtt egy közvetítőcégen keresztül 18 vállalkozó orvos, illetve mentőtiszt biztosította az ellátást.

A dolgozók megtudták, hogy a fizetésük majdnem dupláját kínálják újonnan toborzott munkatársaknak a sürgősségi osztályra. Ezek után az ott dolgozók maguknak is ilyen fizetést szerettek volna, de a kórház vezetése ezt megtagadta. Ekkor a 18 munkavállaló, aki másodállásban látta el a munkát, fölmondott.

A sürgősségi ellátásra szorulókat az országos tiszti főorvos utasítása alapján a Honvédkórházba, a Pest Megyei Flór Ferenc Kórházba Kistarcsára, illetve a Bajcsy-Zsilinszky kórházba kellett vinniük a mentőknek.